Salı, 07/24/2007 - 09:23

TÜRKİYE ARICILIĞI



+ | »

TÜRKİYE ARICILIĞI
MEVCUT DURUM:79 il yetiştirici birliği, 56 000 üye, 5.9 milyon arılı kovan, 93 bin ton bal üretimi, Üye başına 113 koloni mevcudu ile güçlü bir sivil toplum örgüt yapısı var. Dünyanın ikinci en büyük arılı kovan varlığına sahibiz. Bal üretimi 2 büyük ülkeyiz.
ARI BİYOLOJİSİ: Damızlık ana üretimi 650 adet / yıl yeterli üretimi sağlamak, F1 Ana üretimi: 500.000 adet / yıl, kaliteyi artırmak gen merkezleri, Biyolojik Çeşitliliğimiz, Anadolu, Karadeniz, Muğla, Kafkas, Trakya,Güneydoğu arılarımız mevcuttur.

Pzt, 04/23/2012 - 17:01

TÜRK ARICISI EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR



+ | »

Türkiye genelindeki bütün illerde Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’ ne(TAB) bağlı il birlikleri bulunmaktadır.56 000 profesyonel AKS ye girmiş üye arıcılara ait 5,9 milyon plakalı arı kovanı ile 93 000 ton doğal bal üretimi yapan arıcıların temsilcisi olan, tek kurum (TAB) Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği dir.
Türkiye, Dünyada bulunan Bal arılarının % 22’sinin ana vatanıdır, Bal veren bitkilerin de % 72’sini barındırıyor ki, arı varlığı ile dünyadaki ikinci büyük arıcı ülkedir.

Pzt, 04/23/2012 - 16:46

Bir Damla Bal



+ | »

BİR DAMLA BAL

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği(TAB) 56 000 Türk Arıcısını temsil etmektedir. Bu arıcılarımızın arıları ile 93 000 ton bal üretimi yapıyoruz,5,9 milyon adet arı kovanı kayıtlıdır.Dünyanın ikinci büyük arıcı ülkesiyiz.Ürettiğimiz balı, Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) Projemizle kavanozdan kovana izlenebilmektedir.

Salı, 01/06/2009 - 21:50

ULUSLARARASI MUĞLA ÇAM BALI VE ARICILIK KONGRESİ RAPORU



+ | »

ULUSLARARASI MUĞLA ÇAM BALI VE ARICILIK KONGRESİ RAPORU
(25–27 Kasım 2008)

Mevcut durum: Ülkemiz, geniş flora sahaları, çiçeklenme için uygun mevsimleri, topoğrafik yapısı, bal verimi yüksek kır çiçekleri, endüstri bitkileri(pamuk, ayçiçeği), akasya, kestane, ıhlamur, kızılçam ormanları gibi doğal kaynaklar yönünden arıcılık için son derece şanslı bir coğrafyadadır.

Per, 06/26/2008 - 06:37

ÜRKİYE ARI YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ



+ | »

TÜRKİYE ARI YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ
2008–2009–2010 YILLARI ARASI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ

Çar, 06/04/2008 - 19:13

TÜRKİYE ARICILIĞINDA BİRLİK



+ | »

TÜRKİYE ARICILIĞINDA BİRLİK

Çar, 05/14/2008 - 08:28

BAL İTHALATI, TÜRK ARICISININ EMEĞİNİ ÇALMAKTIR



+ | »

BAL İTHALATI, TÜRK ARICISININ EMEĞİNİ ÇALMAKTIR
Türkiye Arı yetiştiricileri Merkez Birliği kurucu Başkanı olarak, Türkiye’de basında çıkarılan toplu arı ölümlerinin gerçekleşmediğini, suni olarak gündeme getirilen arı ölümlerinin bazı tüccarlar tarafından çıkarıldığını, yurt dışından bal ithal etmek için oluşturulan alt yapı olduğunu belirtmem gerekir.

Cts, 04/26/2008 - 10:27

BAL ARISI,ANA ARI,ARI ÜRÜNLER,ARI SAĞLIĞI



+ | »

BAL ARISI(Apis Mellifera) ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ

BAL ARISI CİNSLERİ

Ana arı, Kovanda yumurta yapan döllenebilen tek dişi arıdır, döllenmiş yumurtadan olur. Yumurtadan itibaren gelişmesini 16 günde tamamlayan ana arı uygun çiftleşme zamanında birden fazla erkek arı ile çiftleşir. Ana arı 4 yıl kadar yaşar. İyi bir arıcılık işletmesinde ana arının 3 senede bir yeni genç, verimli ana arılar ile yenilenmesi tavsiye edilir. Yaşlanan ana arının yumurta yapma yeteneği ve yeni nesil işçi arıların oluşması azalır, kovanlar zayıflar.

Per, 01/17/2008 - 11:06

DOĞANIN HARİKA BESİNİ BAL



+ | »

DOĞANIN HARİKA BESİNİ BAL
Bahri Yılmaz
*Ziraat Yüksek Mühendisi, ANKARA

GiriÅŸ
Bal, bitkilerin çiçeklerinde bulunan nektarların (bal özü) veya bitkilerin canlı kısımları üzerinde yaşayan bazı böceklerin salgıladığı tatlı maddelerin bal arısı (Apis mellifera) tarafından toplanması, vücutlarında bileşimlerinin değiştirilip petek gözlerine depolanması ve burada olgunlaştırılması sonucunda meydana gelen koyu kıvamlı tatlı bir üründür

Per, 01/17/2008 - 10:25

BAL ARISI BESİNLERİNİN NİTELİKLERİ VE KULANIMI



+ | »

Bahri Yılmaz

NİTELİKLERİ VE KULANIMI
BAL ARISI BESİNLERİNİN

Bal Arılarında Ek Besleme
Beslemenin önemi: Hayvancılığın diğer dallarında olduğu gibi arı yetiştiriciliğinde de bal arısı (Apis mellifera L.) kolonilerinin ek beslenmesi büyük önem taşımaktadır. Kolonilerde daha yüksek verim alınabilmesi için; arıların gereksinim duyduğu besin maddelerinin sağlanması gereklidir.